2 Μαΐ 2010

Για στραβισμό ενοχοποιείται το μητρικό κάπνισμα κατά την κύηση


Νέα Υόρκη: Για κάθε τσιγάρο που η έγκυος καπνίζει καθημερινά, αυξάνονται κατά 5% οι πιθανότητες να αποκτήσει παιδί με στραβισμό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.

Συμβουλές για να μην το ξαναρχίσετε το κάπνισμα


Το γεγονός ότι όσοι κόβουν το τσιγάρο είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να πουν πόσος χρόνος έχει περάσει από το τελευταίο που κάπνισαν -ακόμη και σε ώρες!- είναι ενδεικτικό της μάχης που δίνουν κάθε στιγμή για να μην ξανακυλήσουν. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αποφασιστικότητα αλλά υπάρχουν και κάποια πρακτικά tips που θα διευκολύνουν τη διαδικασία.

Ο πατέρας μπορεί να προλάβει το «πρόωρο» κάπνισμα των παιδιών


ΛΟΝΔΙΝΟ Βρετανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γονείς και εν προκειμένω ο πατέρας μπορεί με τη στάση του να οδηγήσει τα παιδιά του στο να μην αρχίσουν το κάπνισμα σε εφηβική ηλικία. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ που πραγματοποίησαν σχετική έρευνα αναφέρουν ότι τα παιδιά που συζητούν άνετα και συχνά με τον πατέρα τους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν δεν ξεκινούν νωρίς το κάπνισμα.

[ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ] Κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να διασκεδάζει χωρίς να βήχει


«Το παθητικό κάπνισμα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με έντονα στοιχεία αδικίας, καταπίεσης και κοινωνικού αποκλεισμού του μη καπνιστή από τρόπους ζωής και διασκέδασης που φαίνεται να ανήκουν μόνο σε όσους καπνίζουν».
Αυτήν την απάντηση δίνει ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης σε εκείνους τους λάτρεις του καπνού που υποστηρίζουν πως έχουν το δικαίωμα επιλογής.
Υποστηρίζει ωστόσο πως για να πετύχουν τα μέτρα η δημόσια υγεία δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής συναλλαγής και διαπραγμάτευσης, ψηφοθηρικής ή άλλης μορφής.