1 Σεπ 2010

Παπανδρέου: Απαγόρευση για ποιότητα ζωής

Τα εύσημα του πρωθυπουργού απέσπασαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η αντικαπνιστική επιτροπή, μία μέρα πριν από την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας.

Κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο και τα μέλη της αντικαπνιστικής επιτροπής, ο Γιώργος Παπανδρέου τους συνεχάρη για τις προσπάθειες που κάνουν για την αντιμετώπιση -όπως είπε- αυτού του μεγάλου προβλήματος υγείας που λέγεται κάπνισμα και αναφέρθηκε στη σημασία που θα έχει η απαγόρευσή του στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
"Στην προσπάθεια που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας ν' αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα, συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο οικονομικά αλλά και στην καθημερινή ζωή, η δική σας προσπάθεια είναι ιδιαίτερης σημασίας" είπε ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε: "Ο νόμος, που θα συμβάλει ιδιαίτερα στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, πιστεύω θα έχει θετικές επιπτώσεις πια και στη συμπεριφορά ως προς το 'παθητικό κάπνισμα', το οποίο ξέρουμε πόσο αρνητικά αποτελέσματα έχει στην υγεία όλων".
Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημασία της ενημερωτικής καμπάνιας, σημειώνοντας ότι "πάνω απ' όλα είναι η πληροφόρηση ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα υγείας". Τα νέα μέτρα βρίσκουν σύμφωνους 7 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου, παρά το γεγονός ότι ο νόμος φέρνει μαζί του και τσουχτερά πρόστιμα, αν και μειωμένα κατά το ήμισυ σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο. Αυτά θα επιβάλλονται, μάλιστα, και σε καπνιστές.


πηγή: MEGA TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου