30 Ιουν 2008

Πολλοί έκοψαν το κάπνισμα μετά το μέτρο της απαγόρευσης στη Βρετανία

Η μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνας για τον Καρκίνο αναφέρει ότι το μέτρο απαγόρευσης του καπνίσματος συνεισέφερε στη μείωση κατά 5.5% του αριθμού των καπνιστών στη χώρα κατά τους πρώτους εννέα μήνες από τότε που άλλαξε ο νόμος.
«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των καπνιστών που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Ποτέ δεν περίμενα τόσο μεγάλο αντίκτυπο», δήλωσε ο καθηγητής Ρόμπερτ Γουέστ, διευθυντής του Ινστιτούτου.
Αυτή ήταν και η πρώτη, λεπτομερής μελέτη στον κόσμο σχετικά με το πως μπορεί η απαγόρευση να επηρεάσει τα ποσοστά των καπνιστών χωρίς τη συμβολή άλλων μέτρων για τον έλεγχο του καπνίσματος, όπως η αύξηση στο φόρο εισαγωγής καπνού, πρόσθεσε.
Οι ερευνητές βασίστηκαν στις απαντήσεις 32.000 ανθρώπων στην Αγγλία στη διάρκεια των εννέα μηνών πριν από την επιβολή του μέτρου και στους εννέα μήνες μετά την εφαρμογή του, τον περασμένο Ιούλιο.
Ο αριθμός των καπνιστών μειώθηκε κατά 1.6% την περίοδο πριν από την επιβολή του μέτρου και κατά 5.5% μέσα στους επόμενους εννέα μήνες. Βάσει αυτών των στοιχείων, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μετά την εφαρμογή του μέτρου 400.000 άνθρωποι έκοψαν το κάπνισμα.
Σύμφωνα με στοχεία της βρετανικής κυβέρνησης, το κάπνισμα ευθύνεται για 87.000 θανάτους κάθε χρόνο, μόνο στην Αγγλία. Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2010 να έχει μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών στο 21% ή και λιγότερο.
Η υπουργός Δημόσιας Υγείας Ντον Πριμαρόλο, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να καταργήσει τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης τσιγάρων και τις διαφημίσεις καπνού στα καταστήματα πώλησης εφημερίδων.

πηγή : kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Μήπως το πρόβλημα σου είναι ότι θέλεις να κόψουν όλοι το κάπνισμα; Η δίκαιη λύση είναι μία. Χώροι για καπνιστές και χώροι για μη καπνιστές. Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν μαγαζιά και για τους μεν και για τους δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή